Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


A jelenlét ereje érdekel – Interjú Ubrankovics Júlia színésznővel filmes és színházi szerepeiről, amerikai tapasztalatairól (Németh Gábor Dávid)

Ubrankovics Júlia több mint tíz éve Amerikában is él, ahol filmekben és színházban is játszik. Tanult New Yorkban, Németországban, többször dolgozott Hawaii-on, mindeközben végig kapcsolatban maradt a hazai szakmával, és magyar produkciókban is rendszeresen játszik.

PRAE.HU: Több mint tíz éve költöztél ki Los Angelesbe, ez bizonyára meghatározó pillanat volt. Milyen helyzetek, csatornák nyitottak meg neked külföldi lehetőségeket?

2008-ban mentem ki először Amerikába, a Majdnem szűz című film kapcsán. Előtte főleg német nyelvterületen tanultam és dolgoztam. A következő évben megkaptam a Filmszemle legjobb női főszereplő díját, és azt gondoltam, hogy ha itthon nincs munka – akkor dőlt be a gazdaság és vele együtt a filmunió – ösztöndíjjal megpróbálok eljutni valahova, ahol lehet tanulni valami újat a színészetről. Beadtam egy pályázatot egy Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíjra, amire egyébként jogászok, technikusok, ügyvédbojtárok jelentkeztek, és olyanoknak szólt, akik már nem pályakezdők, de a továbblépésükhöz hasznos lenne külföldi tanulmány. Úgy gondoltam, az én szakmai munkám megfelel a kiírt követelményeknek, ráadásul épp akkor nyertem egy díjat, mégis mindenki furcsán nézett rám, nem értették, ezt színészként hogy gondolom. 

Tovább a prae.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-11-07 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.