Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


A taps ma elmarad – Beszámoló a Raktárkoncert-sorozatról (Drávucz Zsolt)

 

A közeli felvételekre építő képek néhány pillanat erejéig egy nagyobb színpadi produkció vagy fesztiválközvetítés érzetét keltik, de amint a nézőtér kameráin keresztül szemlélődünk, az élmény néha inkább egy zenés betétblokknak tűnik, amelyet mintha egy délutáni-esti beszélgetős tévéműsorból vágtak volna ki. Utóbbira több tényező is ráerősít, elsősorban a közönség teljes hiánya, ami nyilvánvalóan nem róható fel ebben az esetben, ugyanakkor nem is elhanyagolható szempont az, hogy hogyan tudják kezelni az üres nézőtér okozta kényelmetlenségeket a színpadra állított zenészek. Egy másik jellemzője a raktárkoncerteknek, hogy a miliő néhány esetben túl steril.

 

Ez kifejezetten akkor tűnik fel, amikor észrevesszük, hogy a koncertek között nagy különbségek adódnak e téren – ugyanis vannak zenekarok, akik mögött grandiózus fénytechnika és színpadkép áll (a prímet a Magna Cum Laude koncertje viszi eddig, de a Kowalsky meg a Vega és Geszti Péter is elöl jár a látványban), miközben sokaknál pusztán néhány reflektor és esetleg ledháttér szolgáltatja a hangulatért felelős vizuális hatást. (Például az Erik Sumo Band, a Konyha és Keresztes Ildikó esetében.)

Tovább a kulter.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-10-28 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.