Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Cigány újmesék – kiknek? – Beszélgetés Kele Fodor Ákossal, A szív vége írójával (Karap Zoltán)

„…a vád tehát az, hogy a többségi társadalom tagjaként, kolonializáló tekintettel írtam „A” cigány mesét. A cigányság kulturális jelentősége miatt kb. évi száz hasonló könyvnek kellene megjelennie. Ha így lenne, fel se vetődne, hogy én a cigányság helyett beszélek. Gaiman se a vikingek helyett írta meg az Északi mitológiát, azért is van ráírva a borítóra a neve – épp azért élvezzük, mert gaimani nyelven szól. Hál’ istennek ő nem eléggé viking. Ha sok hasonló könyv lenne, értenénk és éreznénk, hogy ez csak egy a lehetőségek közül.”

Kele Fodor Ákos Gérecz Attila-díjas költő, intermediális író, drámaíró. 1983-ban született Karcagon, az ELTE bölcsész karán diplomázott filozófia-esztétika szakon. Alapító szerkesztője volt a Prizma filmművészeti folyóiratnak, néhány évig középiskolai filozófia tanárként is dolgozott. Az Erdélyi Vándorszínház színdarabjainak szerzője, az Eső irodalmi lap szerkesztőbizottsági tagja. Jelenleg a Tea Kiadó és a Kölöknet portál főszerkesztője. Könyvei: Textolátria[1] (versek, 2010) Echolália[2] (multimédia, 2016), Megálmodtalak[3] (lélektani terhesnapló Peer Krisztinával közösen, 2018), A szív vége – cigány újmesék (Tea Kiadó, 2018). 

Tovább a vorospostakocsi.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-10-30 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.