Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


A LÁBLÓBÁLÁS DICSÉRETE Artus – Goda Gábor társulata: Láblóbálók /Kérész Művek (Szoboszlai Annamária)

Az emberiségnek van két jól elhatárolható csoportja. Ez egyik tud, a másik nem tud lábat lóbálni. Amelyik nem tud, az meg van róla győződve róla, hogy nem is érdemes.

Minap a gyerekeimmel zenét hallgattam, s a nekik tetszőkön elcsodálkozva, felötlött bennem a dijoni akadémia pályázati kérdése: „A tudományok és a művészetek fejlődése rombolta vagy javította-e az erkölcsöket?”? Otthagytam a meglepett gyerekeket (…), leültem a laptop elé, s miközben a karomat rángatták, meg a nyakamba ugráltak a könyvespolcról, elolvastam a pályázat nyertesének, Rousseau-nak a rövid életrajzát. Rousseau szerint minden olyan dolog, mely a civilizált embert a barbártól megkülönbözteti, rossz és káros, a tudományt és a művészeteket pedig elítélte, amiért azok nem az emberi szükségletekre adtak választ, hanem lehetőséget teremtettek a semmittevés és a pazarlás kialakulására, elősegítve az ember romlását…

Tovább a tanckritika.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-09-26 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.