Videó

A tegnap.ma videója




Keresés a honlapon:


Karcol(g)atok – Marton-Ady Edina: Tiszta hangok rózsaszínben

 

 

 

Tiszta hangok rózsaszínben

 

Belefújok a hangszerbe. Rosszul fogom. Valahol, valami nem illeszkedik. Fektetett ujjbegyek. Ne erővel. Lazán. A levegőt is csak könnyedén fújni bele. Koponyámban hernyóselyem vastagságú éles tű a fájdalom. Fals.

Belefújok a hangszerbe. Eltalálom a technikát. Tiszta, csodaszép hang szakad ki a rózsaszín testből. Fújom újra. Lágyan. Ködkürt mélységű, kevésbé öblös hang. Gyomromban bugyborékol a jókedv.

Belefújok a hangszerbe. Emeld az ujjakat. Váltás. Szóljon a dallam. A, H, A , G, Fisz. FISZ. Tegnap este beszélgettem róla. Jövőre irány a FISZ tábor. Fáradok. Elkalandozik a figyelem. A tegnap este. A zongorán játszó ujjak. A kékesszürke felhők. A tanárnő szeme már nem piros, mint amikor kezdtünk. Vége az órának.

Elteszem a hangszert. Nem illik csak úgy, első találkozáskor megkérdezni, minden rendben van-e. Minden rendben van? Persze, köszönöm. Kedves, hogy kérdezi. A néni is megköszönte a villamoson, hogy én emeltem fel helyette a dugig pakolt, gurulós bevásárlókocsit. Nagyon kedves, mosolygott és grübedli volt az arcán, mint a nagyobbik lányomnak.

Hazafelé dúdolgatok. Népdalokat.

Ilyen sem volt még.

 

 

  
  

Megjelent: 2023-10-01 06:00:00

 

Marton-Ady Edina (1979)

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.