Videó

A Vadász Erdész csatornáról
Keresés a honlapon:


Magén István: Lovaskocsik – elbeszélések

 

 

 

Magén István

 

Lovaskocsik – elbeszélések

 

 

"Magén István hősei – miként annyi magyar embertársunk – nem tudnak, képtelenek szabadulni az emlékeiktől. Ám az írói elbeszélésmód emberi és valóságos "természetessége" nemcsak a stílust, hanem a láttatott világot – világunkat – is átlényegíti. A maga sokrétű történetét megszenvedő (a világháborút túlélő!) ember nem véletlenül lát a természeti világban "bűntudatosan csordogáló folyót..." Magén István írásművészete és világláttatása: izgalmas epikai válasz tovább élő, továbbvitt történelmi kérdéseinkre.

Magén elbeszéléseiben az emberi személyesség "hitelességi fokára leszállított" történelmi zavarban, lelki, mentális kavarodásban csak a köznapi élet – a világ semleges, természeti váza – marad, vád és indulat nélkül. A Lovaskocsik elbeszéléseiben újabb történelmi korszakokban látjuk a történések szereplőit.
A kötet címadó novellája (Lovaskocsik) az 1956-os magyar forradalom hangulatát idézi, mely a nyugatra menekülők számára: az azonosulás újabb (de már más tartalmú) kihívása. A kötet a 2023-as Ünnepi Könyvhétre jelent meg."

 

Magén István: Lovaskocsik – Elbeszélések

Pont Kiadó, 2023

ISBN 9786155500831

 

 

 

  
  

Megjelent: 2023-07-07 20:00:00

 

Magén István (Budapest, 1950), 

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.