Videó

A Fefe Szabó csatorna videója
Keresés a honlapon:


PLANTS FROM HERE Stark Attila kiállítása

 

 

 

 

PLANTS FROM HERE

Stark Attila kiállítása

 

 


Stark Attila képzőművész a műtermében

 

Március 23-án Stark Attila legfrissebb képeiből nagyszabású kiállítás nyílik Plants from Here címmel a Resident Art galériában, amely Stark eddigi legnagyobb volumenű kiállítása is egyben.

Stark Attila teljesen új tematikájú képei továbbra is őrzik a képregényszerű látásmódot; a harsány, tiszta színekkel festett, stilizált figurák magukon viselik alkotójuk összetéveszthetetlenül bumfordi, játékos világát. A KuloCity óta ismerős grafikus festészet stílusa visszaköszön a legújabb, „bukolikus” témájú képeken, amelyeken Stark közel tíz éve tartó természetjáró szenvedélyének szereplői és helyszínei láthatók. Az erdei séták során tudományos igénnyel összegyűjtött és külön Instagram-oldalon katalogizált növények, gombák és állatok mesés átiratai népesítik be festményeit, akárcsak a korábban mindenhol megjelenő majmok és kutyák. A különbség ugyanakkor hamar láthatóvá válik. Míg a korábbi festményeken a tér és az arányok tetszőlegesen váltakoznak és falfirkához hasonlóan jelennek meg egyazon képen, az újabb erdei tájak egységes arányaikkal, ha mégoly mesebelien is, de valódi tájként értelmeződnek. Hogy a két világ mikor és milyen formában tud találkozni Stark művein, arra ezen a nagyszabású egyéni kiállításon választ kapunk.

Szeretettel várunk mindenkit a Resident Art galériába!

www.residentart.com

 

Stark Attila: Birds                                             Stark Attila: Trail

  

Stark Attila: Wudi                                                    Stark Attila: Blend 

 

 

 

 

Megnyitó: 2023. március 23., csütörtök 18 óra

A kiállítást megnyitja: Petrányi Zsolt művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője

 

Helyszín: Resident Art galéria

Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 5. I. emelet

 

Látogatható: 2023. március 24-től április 22-ig

Nyitvatartás: szerdán, csütörtökön és pénteken 13-tól 18 óráig, szombaton bejelentkezéssel a hello@residentart.com e-mail címen.

 

A megnyitó >> Facebook-eseménye

 

 

  
  

Megjelent: 2023-03-22 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.