Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Prell Norbert: 1-es sorozat

Prell Norbert: Magyarország poszter

 

Szakmai pályafutásomat a 2000-ben kezdtem a Pécsi Művészeti Szakközépiskola diákjaként. A tervezőgrafikus mesterképzésemet a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika tanszék hallgatójaként végeztem. (2006-2012)
 
2010-ben az Erazmus ösztöndíj keretein belül, a Hamburgi Egyetem (HAW - Hamburg University of Applied Sciences) Művészeti Karán folytattam külföldön a tanulmányaimat, ahol megismerkedettem Jovica Veljović betűtervező művész jóvoltából a kalligráfiával és betűtervezéssel. A hamburgi tanulmányok hatására a diplomamunkám egy saját - és egyben az első betűtípusom tervezése lett.
Egyetemi éveimet követően javarészt arculatok tervezésével foglalkoztam, ezáltal számos hazai és külföldi ügyfelekkel ismerkedtem meg, valamint több felületen és kiállításon publikálhattam munkáimat. (LogoLounge 9-10-11-12, Page magazin, Magyar Formatervezési Díj, Magyar Logók)

2015 szeptemberétől a Pécsi Tudomány Egyetem Művészeti Kar tervezőgrafika szak mesteroktatójaként dolgozok. Oktatói tevékenységeim mellett fontosnak tartom a folyamatos szakmai aktivitást. Az ezt követő időszaktól tértem vissza a betűtervezéshez, aminek köszönhetően több kiállításon vehettem részt, valamint 2018 és 2019-ben két számomra fontosabb szakmai díjban részesültem. (2018. XXI. Tervezőgrafikai Biennále – „Retronaut” betűtípus, 2019. Magyar Formatervezési Díj – „Kariyon” betűtípus)
 
A betűtervezés számomra a vizuális kommunikáció, az ipari formatervezés és az autonóm művészet közös metszete. Projektem a betűk ezen lokális mivoltának kapcsolatát hivatott kutatni és eredményét vizualizálni.

 

Tovább Prell Norbert Galériájába >>>

  
  

Megjelent: 2023-12-23 06:00:00

 

Prell Norbert, mesteroktató, betűtervező és tervezőgrafikus művész

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.