Videó

A tegnap.ma videója
Keresés a honlapon:


T. R. Salty

T. R. Salty (Soós Tibor) író (Budapest, 1969)

A SZERZŐRŐL:

1969-ben születtem Esztergomban, jelenleg is itt élek. A nagyhírű Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségiztem, majd a Szegedi Tudományegyetemen diplomáztam magyar-történelem szakon. Középiskolában kezdtem el tanítani, és manapság is tanítok.

Amióta eszmélődőm, érdekelt az olvasás, a filmek és a zene. Nem az, amit művészinek hívnak, nem is az abszolút kommersz, hanem inkább az, ami a kettő között van: ami eredeti, szórakoztató, könnyen befogadható, ugyanakkor tartalmas, mondanivalója van, elgondolkodtató.

A filmek (főleg a Star Wars) és a regények (Asimov, Clarke, A.D. Foster, Nemere István, Lőrincz L. László) hatására kezdtem el lejegyezgetni a bennem megszülető történeteket. Egyetemi éveim alatt volt, ami meg is jelent, de később, munkám és a család miatt már nem nagyon jutott időm rá. 2007-ben, egy ötlet alapján viszont belevágtam egy internetes, folytatásos regénybe, mely az olvasók aktív részvételére is számított (lehetett ötleteket javasolni a folytatáshoz). Később szakítottam ezzel, s kerek egésszé formáltam a történetet, mely alapján megszületett a Bellum Atlantis, ami később mind Nemere István, mind Lőrincz L. László, mind Fonyódi Tibor tetszését is elnyerte.

2011-ben sikerült kiadót találnom rá, s ha az olvasók is elégedettek lesznek vele, akkor még sok érdekes, izgalmas történetre szeretnék elmesélni időről, térről, kalandokról, történelemről, hitről, emberi kapcsolatokról.

 

Az alábbi linken tévéinterjú tekinthető meg a szerzővel:

http://www.rtve.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=4593%3A%C3%A9letek-%C3%A9s-sorsok-tr-salty&Itemid=18

 

 

Kötetek:

A BELLUM ATLANTIS – regény - Digatlbooks.hu, 2011

A PRE BELLUM ATLANTIS – ÉS MÁS MESÉK – novelláskötet Delta Vision, 2013

 

 

További tervek, készülő projektek:

 

A Fekete Szivárvány. Regénytrilógia a poszt apokaliptikus jövőről, középpontjában egy tinédzser szerelmespárral, akiknek egyedül kell szembenézniük a maradék emberiséget fenyegető veszéllyel.

 

Bellum Atlantis II. - …ad astra. A Bellum Atlantis folytatása, egyben befejező része

 

Berlin felett… Misztikus cyberpunk, cyberfantasy történet, mely azt a kérdést boncolgatja, mi történne akkor, ha felhasadna a Mennyet, a Poklot és a mi világunkat elválasztó vékony háló, a Fátyol. Vajon érdeke-e a Hatalmaknak (és persze a legfőbb Hatalomnak), illetve az emberiségnek, hogy helyreálljon a rend, vagy vannak, akik ekkor is megtalálják a számításukat…

 

 

Elérhetőségek:

tiborsoos15@gmail.com

trsalty@trsalty.hu

 

Művei a Holdkatlanon: