Videó

Az Archivum Roma csatorna videója
Keresés a honlapon:


Vajdics Anikó

Vajdics Anikó (1964)

Vajdics Anikó vagyok. Három fiúgyermek édesanyja. Ötven éve születtem október 19-én.

Két egyetemet végeztem. Közgazdász tanári, spanyol és portugál szakos bölcsészdiplomával és pszichodráma-vezetői képzettséggel rendelkezem. Dolgoztam újságíróként, tanítottam főiskolán és gimnáziumban. Most pszichodráma-csoportokat vezetek, spanyol nyelvet tanítok, fordítok és rögtönző színészkedem a Józan Babák Klub "visszajátszó" (playback) színházi társulatánál. (Addiktológiai problémákkal küzdőknek, gyermekotthonban élő fiataloknak, csökkent értelmi képességű gyerekeknek, börtönlakóknak és hajléktalanoknak játsszuk vissza az általuk elmesélt, személyes történeteket.

Több szakkönyvet, regényt és verset fordítottam (a versfordításaim többek között a Parnasszus című folyóiratnál, a regényfordításaim a Palatinusnál, Ulpius Háznál és a Geopen Kiadónál jelentek meg).

Saját alkotásaimat nemrégiben kezdtem el publikálni. (A Magyar Műhely 2012. decemberi számában megjelent hat versem. Két versem a Budakeszi Láss hetilap kulturális rovatában 2013-ban).

Több internetes irodalmi portálnak és versíró műhelynek is tagja vagyok (AlkoTÓház, ÚjNautilus, Héttorony, Feljegyzések-Folyó, Kreatív Költőnők Klubja, Költészeti Játszóház, Költészeti Kávéház), ahol rendszeresen jelennek meg verseim.

2014

Művei a Holdkatlanon: