Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Petőfi év – az alkotók üzenetei. A KÉVE Művészeti Társaság költészetnapi tárlata a VOKE galériában (Virág Lajos)


Fotó: v. Bognár Imre Tivadar

Az idei költészetnapi tárlat megnyitója előtti izgatott zsibongás április 11-én a VOKE Arany János Művelődési Ház galériájában a 19. századi párizsi Salon korát idézte meg, ahol az impresszionisták megjelenése hatalmas viharokat kavart. A KÉVE Művészeti Társaság Petőfi év – az alkotók üzenetei című kiállítása nem váltott ki ekkora izgalmakat, de a gyülekező érdeklődők szép száma már sejtette, hogy valami különleges készül.

A társalgást a felcsendülő hegedű hangjai és Kakucs Ajna balett-táncos porondra lépése állította meg. A társával, Kocziha Barnabással együtt előadott balett jelenettel a szerelmet, a szerelmes költőt idézték a nézők elé. (Mindketten a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei, a felkészítő koreográfus Szentiványi Richard, a Győri Balett magántáncosa volt.)

Lírai táncelőadásuk nagyszerű felütése volt az este különleges, bensőséges hangulatú kiállításának. Szalai Zsolt (a lenti képen) beszédében hangsúlyozta, hogy ünnep ez az esemény, a költészet ünnepe, de a nyitó tánc a zenével, a képek és irodalmi szövegek együttese összművészetivé emelte az estét, mutatva, hogy a művészet él és utat tör magának a hétköznapok monotonitása közben.

Tovább a gyoriszalon.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-04-20 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.