Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Egy házam van, annak égbolt a teteje – Gondolatok Vámos János Légvár című kiállításáról (Csatlós Asztrid)

 

Egy funkciójától megfosztott térben, levitáló táblaképekből álló installáció-együttes értelmezi újra az otthon fogalmával kötött képi világunkat. Vámos János Légvár című, a tatai Volt Zsinagógában megrendezett egyéni kiállításán közel két év alkotói metódusának, válogatott darabjait mutatja be. A szeptember 15-én nyílt kiállítás központi terébe egy ingatag fotelt helyezett, e köré pedig olyan helyspecifikus műalkotásokat csoportosított, amely mint az alkotó vizuális tudattérképe vezet végig egy folyamatosan változó diszciplína felé, az otthonról alkotott képi világ lerombolásáig.

Vámos János (1995), felvidéki származású képzőművész, mesterdiplomáját 2019-ben a Szlovák Műszaki Egyetem Dizájn Intézetében szerezte, majd 2020-tól a Prágai Képzőművészeti Akadémia festőművész szakos hallgatója. A hagyományos festészeti metódusok újra értelmezésével, felcserélésével foglalkozik, mint például a jelenlegi kiállítás esetében is a naplementét idéző, fényben úszó tájképek idilljét a nyers vásznon üresen hagyott terei zavarják meg.

Tovább a prae.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-10-09 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.