Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Új dokumentumfilm jelent meg a kortárs művészeti világban való érvényesülés hullámvölgyeiről


A The Art of Making It plakátja. Forrás: Rotten Tomatoes

Egy fölöttébb izgalmas új dokumentumfilm tartja lázban a művészeti világot: A The Art of Making It felhívja a figyelmet a művészeti világ nagyon is valós és átható kettősségére.

A rendező Kelcey Edwards összehozza a legfelismerhetőbb, legokosabb és legmegosztóbb figurákat egy olyan iparágban, amelyet gyakran megérteni is nehéz, nemhogy eligazodni benne. A The Art of Making It azt vizsgálja, milyen volt a művészvilág a Covid-19 előtt, és mivé vált, miközben a feltörekvő művészek tapasztalatait állítja a középpontba, akik gyakran csak próbálják megtalálni az útjukat és fenntartható karriert építeni.

Edwards alapos leltárt készít arról, hogy miből áll a művészvilág és annak főbb szereplői. A film megpróbálja megvizsgálni, hogy mit jelent feltörekvő művészként „érvényesülni” a mai művészeti piacon, hogyan vallanak kudarcot a régi rendszerek, és milyen változásokra van szükség. Bemutatja a galériák és a művészek közötti, gyakran feszült kapcsolatokat, valamint néhány problémásabb gyakorlatot, amellyel az emberek a műgyűjtés során szembesülnek. Az átfogó témák a gondoskodás kérdését érintik - a művészek, műveik és az általuk ábrázolt közösségek számára -, valamint egy nagyobb hangvételű beszélgetést.

Tovább a mutargy.com cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2022-08-04 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.