Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Polixeni Papapetrou elképzelt világai – Válogatás az egyik leghíresebb ausztrál fotográfus munkáiból (Baki László)

 
Fotó: Polixeni Papapetrou: The Wave Counter, 2012
images courtesy of the estate of Polixeni Papapetrou 

Papapetrou az egyik leghíresebb ausztrál fotóművész. A görög bevándorlók gyerekeként 1960. november 21-én, Melbourne-ben született Papapetrou művészi fotográfiáin részben a valóságot, részben a képzeletet ábrázolta. Véleménye szerint az álarcok – akár jelképes, akár szó szerinti értelemben – nem csak elrejtik személyazonosságunkat, hanem egyidejűleg kibővítik és át is alakítják azt.

Az ausztrál fotográfusnőt főleg Diane Arbus munkái inspirálták. Az ő képei hatására vett először fényképezőgépet a nyolcvanas évek elején még ügyvédként dolgozó Papapetrou. Eleinte testépítőkről és Elvis rajongókról készített portrékat, de nem sokkal gyerekei (Olympia és Solomon) születése után egyre gyakrabban őket is modellként szerepeltette. Papapetrou főleg olyan beállított képeket készített, amelyek a jelmezekbe és maszkokba öltözött modelljeit különleges háttér előtt mutatták be.

Tovább a punkt.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-07-27 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.