Videó

A tegnap.ma videója
Keresés a honlapon:


Bara Anna

Bara Anna (Debrecen, 1949)

1949-ben születtem, Debrecenben. Azóta is itt élek.
Nem lettem orvos. Nem is annyira akartam, csak - ha jól belegondolok - meg akartam felelni szüleim elvárásának; nem lettem tanár, mert azt viszont ellenezték; nem lettem hegedűművész, mert hiába gyakoroltam sem kedvem, sem tehetségem nem volt hozzá; nem lettem festő, mert nem telt a taníttatásra; balerina is szívesen lettem volna, de a szívem miatt még tornáznom sem volt szabad; - de otthon annál többet, a tükör előtt -; és hiába voltam mindig jeles mindenből, és végeztem gimi után vegyésztechnikumot is, a kémiát sosem szerettem igazán. Mégis vegyésztechnikus lettem...és megszerettem. Így a környezetvédelmi előadói és labortechnikusi munkámnak nyugdíjazásomkor fájó szívvel mondtam búcsút.
Kezdeti szárnypróbálkozásom idején, évtizedekkel ezelőtt találtam ki a Zsefy Zsanett nevet, amivel 2009-től több internetes irodalmi oldalon voltam/vagyok jelen, és mintegy 19 kötetben és néhány irodalmi portál folyóiratában jelentek meg nyomtatásban is verseim.
2018-ban az édesanyám nevéből kreált Bara Anna név alatt kezdtem megosztani a szerintem korábbi stílusomtól kissé elütő írásaimat (is).
Sok versem a valós nevemen – Bakkné Szentesi Csilla – is megjelent néhány internetes irodalmi oldalon és kötetben. (Antológiákban)

Művei a Holdkatlanon: