Videó

A Fefe Szabó csatorna videója
Keresés a honlapon:


Botz Yvette

Botz Yvette (Budapest, 1968) - iparművész, látvány és díszlettervező

 

Tanulmányait Washingtonban kezdte, majd Budapesten, a Képző és Iparművészeti Szakközépiskola üveg szakán folytatta. 1986–ban felvételt nyert a római Képzőművészeti Akadémia látvány és díszlettervező szakára, ahol 1990-ben szerzett diplomát.

1995-ben megalapította saját vállalkozását, a By Glass – Díszüveg Tervező és Kivitelező Kft-t. Az alkotóműhely megalakulása óta számtalan állami, magán és egyházi megrendeléseket tudhat maga mögött. Az onnan kikerülő alkotások sokszínűségét az adja, hogy a belsőépítészeti munkáktól kezdve a szakrális témákon át, a gyermekkorból ismert mesehősök alakjainak sajátos ábrázolásáig, szinte minden megtalálható. A művészetek hazájában töltött évek élményeivel feltöltődve, a világ számos országában járva, a teljesség igénye nélkül – USA, Olaszország, Thaiföld, Kuvait, Horvátország, stb. –, ott néha éveket eltöltve gyűjtötte és tanulta e csodálatos anyag varázslatos képességeit, megmunkálásának, megjelenítésének lehetőségeit, megőrizve mindvégig az olasz iskolát, az itáliai mesterek örökét.

Nem lenne teljes a kép, az alkotói folyamat sokszínűsége, ha nem tennénk említést a különböző kastélyok, templomok, kúriák restaurációs munkákról, vagy a nagyobb megrendelésekről, melyek közt a teljesség igénye nélkül ott találjuk:

Magyar Nemzeti Bank központi épületében végzett műemlék-díszüveg rekonstrukciót
Thermal Hotel Visegrád előcsarnokának mennyezeti világatlasz kompozíciója
Oktatási Minisztérium főbejárati aulája
Duna Holding székház
Hilltop Neszmély székház
Inárcsi Szent György kúria
Bük - Szent Kelemen Római katolikus templom Szent Margitot ábrázoló alakja

Művei a Holdkatlanon: