Videó
Keresés a honlapon:


Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

Kovács Zoltán

Kovács Zoltán (1972, Eger) festőművész

... 1972-ben Egerben születtem.
1990-ben a középiskola végeztével az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola rajz szakán folytattam tanulmányaimat. 1995-ben diplomám megszerzése után, mesterem Kishonthy Jenő alapította képzőművészeti körben folytattam festészeti, művészeti elmélyülésem, felkészülésem.
Ettől kezdve társaimmal rendszeresen jelentünk meg az egri és budapesti közönség előtt. 1997-től tanárunk - kezünket eleresztve - saját művészeti fejlődésünk útjára bízott. Az 1998-99-es tanévben az egri Neumann János Gimnáziumban adhattam tovább a diákságnak azokat a művészeti felismeréseket, gondolatokat, melyek lelkemet is olyannyira befolyásolták.
Változást hozott életemben, hogy 2000 januárjától Tolna-Mözsre költöztem, s itt egy, az egritől egészen eltérő kulturális környezetbe cseppentem, mely erős hatással volt, van képeim témaválasztására is. Az ember egyéni mitológiájától egyre inkább az univerzum, a nyugati kultúra annyira meghatározó gondolatai, az ember felé irányítottam figyelmemet. A 2000-es évtől a szekszárdi I. Béla Gimnázium rajztanára vagyok. Egyre inkább meggyőződésemmé válik, hogy a kultúrában, a vizuális kultúrában is, igazán az tud missziót teljesíteni, aki nem kívülálló.

Művei a Holdkatlanon: