Videó

A Petőfi Irodalmi Múzeum videója
Keresés a honlapon:


Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

Turbuly Lilla

Turbuly Lilla (1965) költő, író, kritikus

1965. február 24-én született Nován, Zala megyében. Előbb az ELTE jogi karán, majd a BTK magyar szakán szerzett diplomát. 2008-ig jogászként dolgozott, azóta szabadfoglalkozású író, kritikus. Kétlakiként Budapesten és Náprádfán él.

Első novellája 1979-ben jelent meg a Kincskeresőben. Az 1990-es években több novellát és tárcát publikált, részben saját nevén, részben Novai Ágnes néven. 2001-től jelennek meg versei, főleg a Holmiban és a Parnasszusban. 2006-ban első helyezést ért el a Nők Lapja és a Révai Digitális Kiadó regénypályázatán, első regénye, az Eltévedt hold még ebben az évben megjelent. További kötetei: Üveghold (regény, Artemisz Kiadó, 2007), Szélrosta (versek, Parnasszus Könyvek, 2008), Titkosírás (gyerekversek, Artemisz, 2008), Kosársuli (ifjúsági regény, Móra, 2011).

Irodalmi és színikritikákat ír az alábbi lapoknak: Criticai Lapok, 7óra7, Pannon Tükör, prae.hu, Spanyolnátha, Tánckritika. Alapítója és jelenleg is szerkesztője a Mindennapi kortárs magyar vers című facebookos versoldalnak. 

Művei a Holdkatlanon: