Videó

Hozzád sóhajtunk – Bicskei Zoltán filmetűdje
A Magyar Művészeti Akadémia videója
Keresés a honlapon:


Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

Marczinka Csaba

Marczinka Csaba (Budapest, 1967.) író, költő, történész, irodalomtörténész, művészeti író, újságíró, drámaíró, esszéista, és forgatókönyvíró

A budai Petőfi Sándor Gimnáziumba (korábban: Werbőczy Gimnázium) járt középiskolába 1981–1985 között. Már ekkor részt vett az iskola irodalmi pályázatain verseivel. Ez után 1987-ig az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Általános Iskolai Tanárképző Főiskolai Karára (ÁITFK) járt magyar-történelem szakra, majd fölvették az ELTE Bölcsészettudományi Karára (BTK), ahol történelem szakon tanult és 1992-ben diplomázott. Később, 1995–2002 között elvégezte a magyar nyelv és irodalom szakot is.
1994-től publikál rendszeresebben, többek között az Élet és Irodalom, a Magyar Napló, a Parnaszus, a POLÍSZ, a Pannon Tükör, a Palócföld, a 2000, az Agria, a Bárka, a Szőrös Kő, a Prae és más folyóiratok hasábjain. Eleinte főleg verseket publikált, később cikkei, tanulmányai és prózái (novella, regényrészlet) is megjelentek. Három önálló kötete (2 verseskötet és egy esszékötet) jelent meg, de szerepelt több antológiában is.

Irodalmi munkássága mellett művészeti tárgyú cikkeket, illetve irodalmi és történelmi tárgyú tanulmányokat is ír. Emellett performansszal és filmezéssel is foglalkozik.
Tagja a Magyar Írószövetségek.

Művei a Holdkatlanon: