Videó

A Fefe Szabó csatorna videója
Keresés a honlapon:


Hepp Béla

Hepp Béla – aLéb – (Budapest, 1961) költő

1961. november 28.-án születtem Budapesten. A gyermekkorom Budapest környékén és a pesti oldalon sodort ide-oda. A hitem a szó misztikumában gyerekkoromban is bennem volt, akkor kezdtem el verseket írni, elrettentő példák-ként ma is őrzöm ezeket. A vers szeretete is innen ered, sokat és sokszor szavaltam színpadon, kisebb-nagyobb közönség előtt, így módom volt megtapasztalni, hogyan tud hatni egy jó vers. 
Később ötvösséget tanultam, dolgoztam gyárban, közéletben, családot alapítottunk, és éljük ma is örömeivel, nehézségeivel, szépségeivel. Komolyabban írni 2006-ban kezdtem aLéb nicknéven, és különböző irodalmi portálokon próbálkoztam, ezek közül ma egy az, a Fullextra, amit irodalmi otthonomnak tartok, de vendégeskedem még régebbi helyeken. 
2010-ben a Fullextra irodalmi portál adta ki az első és eddig egyetlen könyvemet, amibe több mint 150 vers került, rövidebb, hosszabb írások, köztük egy verses feldolgozása Holle anyó történetének. 
Hiszek a versben, a szavak erejében, a megidézhető hangulatokban, érzésekben, hiszek a forma és a tartalom közös hatásában. Hiszem, hogy aki olvas, megismeri azt, akit olvas.

Művei a Holdkatlanon: