Videó

Az Eventus Podcast Studio videója
Keresés a honlapon:


Rimóczi László: Az irtózatos robbanás

A dohányzás öl. Ha meghalsz, elveszted életed egy fontos részét. Gomb Rudolf rágyújtott a teniszpálya közepén. A tenisz kiváló sport.

A férfi kétszer megpattintotta a labdát a földön, s ütéshez készülődött. Utálkozva meredt partnerére Jozefin Artúrra. Soha nem értette azokat az embereket, akik úgy lépnek pályára, hogy előzőleg nem vesznek legalább tíz órát, nem választanak megfelelő ütőt és labdát, lóg a cipőfűzőjük, és bemelegítés nélkül kezdenek a játéknak. Az utóbbi igen fontos metódus, ugyanis a hideg izom sokkal sérülékenyebb.

Rudolf szervált. A labda keresztül süvített a pályán, át a háló felett, hogy egy pillanat múlva szálljon is vissza. Így ment ez szakadatlanul két percig, aztán Rudolf részéről becsúszott az első hiba, ugyanis szerva közben átlépte az alapvonalat. Ha lenne most szakbíró foot fault-ot kiáltott volna. Ha ez az első adogatásnál történik, még meg lehet ismételni a szervát, de ha a másodiknál, akkor Artúr kapja a pontot. Rudolf elcsodálkozott magán. Nem szokott ilyen hamar hibázni. Mi a zisten van ma vele??

Nem kellett sokáig keseregnie, ugyanis a következő hiba már Artúré volt, mert egy meggondolatlan szerva során a labda a háló felső részét érintette, átrepült rajta és Rudolf fogadóudvarába érkezett.

Rudolf terpeszállásba helyezkedett és gyakorlott mozdulatokkal jobbra-balra inogva várta a labdát, amikor őrjítő robaj ütötte meg a fülét. A robbanásba a közelben hajladozó napernyők és a klub teraszának üveglamellái is beleremegtek. Valami nagy és súlyos dolog csapódhatott be a környéken. Bomba? Áh, az hangosabb! Meteor? Áh, akkor hallottuk volna a fütyülését, ahogy a levegőt hasítja. Lehet, hogy repülő zuhant le?

Rudolfnak bedugult füle, ütőjét leengedve elkezdte a fejét rázni. Figyelme megszűnt, és ő maga is, amikor az elszabadult labda halálponton találta.

  
  

Megjelent: 2014-07-10 14:56:47

 

Rimóczi László (1979) újságíró,  a Veranda Művészeti Csoport alapító tagja

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.