Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A szavak oroszlánszelídítője – Kosztolányi Dezső: Mindent bevallhatok (Kis Petronella)

A Mindent bevallhatok érdekes adalékokkal egészíti ki mindazt, amit Kosztolányiról tudunk: megismerhetjük öltözködési szokásait, betekinthetünk villájába és dolgozószobájába, leülhetünk asztalához egy ebédre.
Néhány hónappal ezelőtt látott napvilágot a Jaffa Kiadó gondozásában Kosztolányi Ádám Keserű nevetés című kötete, és a szerkesztőség rögvest elő is rukkolt az Urbán László által összeállított és szerkesztett Mindent bevallhatokkal. A könyv Kosztolányi Dezső eddig kötetben publikálatlan, elfeledett, nehezen hozzáférhető vagy épp nem is irodalmi folyóiratokban megjelent írásait adja közre. Ezekből a rendkívül személyes és közvetlen hangvételű szövegekből ismerhetjük meg a 20. század egyik legnagyobb magyar alkotóját. Urbán – aki évtizedek óta kutatja a nagyközönség és sokszor még a szakma előtt is ismeretlennek számító szépirodalmi és publicisztikai műveket – két Kosztolányi-kötete után (Gyémántgöröngyök; Az élet primadonnái) ezúttal elsősorban nem a művészt, hanem az embert kívánja közelebb hozni az olvasókhoz. Ahogy ő fogalmaz: „Kosztolányit – papucsban”.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-04-27 09:49:25

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.