Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Az eufória archeológiája – Interjú Brückner János képzőművésszel

 

Június 15-ig látogatható még a kassai VUNU galéria új, a helyi Kunsthalle részét képező U—Pool nevű kiállítótérben Brückner János legújabb kiállítása. Ennek apropóján készítettük az alábbi interjút a Berlinben élő képzőművésszel.

ArtPortal: A kassai VUNU galériában látható legújabb kiállításod a Fly free and you will be free címet kapta. Ha az embernek van némi füle a 90-es évek magyar poptörténetéhez, akkor nem tudja nem kihallani e címből a legendás Fresh együttes Félig ördög, félig angyal című számának első versszakának kezdő sorait, amely hangzik: “Szállj szabadon és majd szabad leszel”. Miért választottad ezt az alapvetően tautologikus jellegű, de egyúttal metafizikai mélységeket vagy magasságokat is ostromló címet a kiállításodnak, és miként kapcsolódik mindez a kiállított művekhez?   

Brückner János: Azért választottam ezt a sort a kiállítás címének, mert ez egy nagyon szép és nagyon egyszerű mondat. És emellet még igaz is. A kiállított képekhez azért kötődik, mert a festményeken is a felszabadultság nyers és vad pillanatai láthatóak.

Tovább az artportal.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-06-09 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.