Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Nyáry Krisztián bemutatja: Nincs se magyar, se világirodalom melegszerelem nélkül (Csatlós Hanna)

 

Hamarosan megjelenik Nyáry Krisztián Tiltott irodalom. Klasszikus irodalmi művek az azonos neműek közti szerelemről című, hiánypótló szöveggyűjteménye. Ebből szemezgettünk, és az irodalomtörténésszel hét szerzőt és művét vettük közelebbről is szemügyre. A homofóbtörvénnyel megfélemlített jogörökösök, egy katolikus folyóirat meleg szerzője, az első könyv a leszbikus kapcsolatról – ezek lesznek terítéken.

Háromezer év európai irodalmából válogat és 85 szerző művét ajánlja Nyáry Krisztián irodalomtörténész, író a február 14-én megjelenő antológiakötetében.

A Tiltott irodalom. Klasszikus irodalmi művek az azonos neműek közti szerelemről című könyv válasz a pedofíliával a homoszexualitást szándékosan összemosó, 2021-es törvénymódosításra és az ugyanezen alapuló, káros kormányzati kommunikációra.

A jogszabály ugyanis szó szerint a homoszexualitás megjelenítését tiltja a fiatal korúak számára, ezzel gyakorlatilag elzárva őket a lehetőségtől, hogy kapaszkodót találjanak az „emberi civilizáció kezdetei óta velünk élő érzelmi alaphelyzet, az azonos neműek közti szerelem megértéséhez” – fogalmaz Nyáry az előszóban.

Tovább a hvg.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-02-05 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.