Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Kísérteteket fényképezni Post Mortem

A horror rajongójaként nagyon vártam Bergendy Péter filmjét, a Post Mortemet, hiszen számos olyan motívumot harangozott be a trailer, amely garantálta az izgalmas mozit: az első világháború és az azt követő spanyolnátha-járvány történeti kontextusa, a század eleji spiritizmus hangulatának felidézése vagy a post mortem fotográfia szerepeltetése. Spoileres elemzés következik!

A sors fintora, hogy pont egy újabb világjárvány miatt hevert dobozban körülbelül egy évet a film, amelyet október végén mutattak be a magyar mozik. Ezért is alakult úgy, hogy a film a hazai premier előtt nyert díjakat, például a Magyar Mozgókép Fesztiválon vagy a Toronto After Dark fesztiválon, s a bemutatóra már ismert tény volt, hogy ezt az alkotást jelöljük az Oscar-díjra a legjobb nemzetközi film kategóriában. Az időzítés szerencsés volt tehát, hiszen halloween és mindenszentek környékén többen fogékonyabbak a horror és a thriller műfajára, bár a dömpingben nehezebb kitűnni saját hanggal és egyedi látásmóddal.

Tovább a kulter.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-11-18 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.