Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A kazettás magnótól a mobilstúdióig – Interjú Pap Dáviddal (Ajtai Péter)

Pap Dávid a budapesti underground zenei élet egyik legfontosabb háttéralakja.  Koncerteket szervez, hangosít, dokumentál, mobilstúdiót épít, emellett rádióműsora van és lemezkiadót is csinál. 

PRAE.HU: Hogyan kezdtél lemezeket gyűjteni? 

Ötévesen örököltem meg apám kazettagyűjteményét – Bowie, Európa Kiadó, Velvet Underground stb., úgyhogy már egészen kis korom óta aktív zenehallgató vagyok. Tizenöt éves voltam, amikor a Tiloshoz kerültem. A Berzsenyi Gimnáziumban csináltunk iskolarádiót, és a szünetekben Sonic Youth-t és Josh Winket játszottam. Palotai Zsolt (1991-től a Tilos Rádió zenei főszerkesztője – a szerk.) ötlete volt, hogy lehetne egy gimnazista műsor a Tilosban, és egy iskolatársammal rögtön kaptunk is az alkalmon. Hajnali 6-7-ig tartott; hatalmas élmény volt, hogy az iskolakezdés előtt játszhattam azokat a zenéket egy rádióban, amiket szerettem; John Coltrane-t, Mano Negrát stb. Abból a műsorból lett a Hajnali Dzsihád, aminek részben a tagjaiból alakult később a Matula Magazin.

Tovább a prae.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-11-10 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.