Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Egy fotós élete abból áll, hogy folyton lemarad a fontos pillanatokról.” – Válogatás Kálló Péter budapesti képeiből

Kálló Péter Budapesten született 1978-ban. Budán a Vizivárosban nőtt fel, ami meghatározta egész életét. Fényképezéssel az ezredfordulón kezdett foglalkozni, majd 2001-ben beiratkozott a Népszabadság fotóriporteri képzésére, 2003-tól a Metropol napilap fotóriportereként dolgozott. Alkotói munkásságát Féner Tamás és Sebestyén László inspirálta. 2009-ben megalapította a Rockstar Photographers csapatot. Első fontosabb kiállítása Hangulatesszenciák címmel 2010-ben nyílt meg a Mai Manó Házban, ezt számtalan díj és megjelenés követte.

A Városháza Kiadó gondozásában 2018-ban megjelent Csak képek albumsorozat Kálló Péter munkáit bemutató kiadásában így írt Buza Zsófi a könyv előszavában:

Vannak olyan pillanatok az ember életében, amikor ki kell tárni az ajtókat, ablakokat és engedni kell a fénynek, hogy a gondolatainkon megtörve láthatóvá tegyék mindazt, amit az én valósnak és igaznak hisz. És vannak olyan pillanatok, amelyeket meg kell örökíteni! Még akkor is, ha azok végül mindent elárulnak az énünkről: az érzéseinkről, a gyermekkorunkról, a beszélgetéseinkről, a barátainkról, a szerelemről, a városról, ahol élünk, az utcákról, ahol felnőttünk, a terekről, ahol közösséget alkottunk, az utakról, amelyeket bejártunk – azaz Pestről és Budáról, na meg persze a Dunáról – és mindenről ami valójában nem is velünk, hanem bennünk történik.”

Tovább a punkt.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-09-30 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.