Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


LOKART: Pécs képzőművészeti fesztivált rendezett, hullottak a díjak és talán hagyomány is teremtődik

Lezajlott a LOKART első kiadása, Pécs kortás művészeti fesztivált rendezett, nem függetlenül attól, hogy a városi kortárs kiállítóhelyek, a Pécsi Galéria és az M21 újrapozicionálása zajlik.

Ez utóbbi mindenképp örvendetes, hiszen a Zsolnay Negyedet működtető szervezethez tartozó kortárs helyszínek hosszabb ideje a dermedtség jeleit mutatták. Az új kezdetről egy fesztivál az első hírvivő, szervezői pedig a LOKART-ot rendszeres eseménynek gondolták el, amely a következő években nem csak a lokális színtéren, hanem a nemzetközin is meg tud jelenni. A július 15. és 18. közötti eseménysorozatban kiállítások nyíltak, a belváros boltjai és üzletei műveket fogadtak be, a köztéri színpadon panelbeszélgetések zajlottak a magyarországi művészeti sajtó helyzetéről az Artmagazin, a Balkon, az Új Művészet és az artportal szerkesztőivel, a kortárs magyar képzőművészet és a műkereskedelem viszonyáról, gyűjtőkkel, művészeti szakemberekkel, mások mellett az acb galéria tulajdonosával, Pados Gáborral, valamint a kortárs művészet fővárosi és azon kívüli intézményeiről.

Tovább az artportal.hu cikkére >>> 

  
  

Megjelent: 2021-07-24 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.