Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„…a művésztelep már az életünk részévé vált” – Mayer Éva interjú (Uszkay Tekla)

A somorjai DUNARTCOM Nemzetközi Művésztelepet tíz évvel ezelőtt indította útjára a Mayer család. Az azóta is nagy sikerrel nyaranta megrendezett szimpózium szakmai és szervezési hátteréről kérdezte Mayer Évát Uszkay Tekla művészettörténész.

Miért szerettél volna művésztelepet létrehozni? Van nálatok családi hagyománya az alkotói szemléletnek, közösségépítésnek?

Azt követően, hogy 2008-ban lediplomáztam és Budapestről visszatértem a szülővárosomba, Somorjára két és fél évre, elkezdett hiányozni az a pezsgő, kulturális közeg, ami előtte évekig meghatározó volt számomra a fővárosban. Mindemellett úgy éreztem, hozzá kell járulnom az itthoni művészeti élethez azzal, amit Pesten tanultam. Küldetésemnek éreztem, hogy aktív szerepet vállaljak Felvidéken nem csak alkotóként, hanem szervezőként is. Ez a két motívum erősített meg az elhatározásomban, hogy elindítsam a művésztelepet. Jó érzéssel tölt el, ha alkotók különböző közösségekből és országokból egymásra találnak, és együtt valami érdemlegeset hozunk össze. Ilyen a DUNARTCOM Somorjai Nemzetközi Művésztelepis.

Tovább a dunszt.sk cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-06-02 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.