Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Bánki Benivel Szakálos Fédra beszélget

Szakálos Fédra: – Bizonyára sokaknak ismerős a neved, mégis mutatkozz be kérlek azoknak az olvasóknak, akik esetleg még nem ismernének!

Bánki Beni: – Bánki Benjámin vagyok, versmondással, előadó-művészettel és költészettel foglalkozom. 2015-ben az Év felfedezettje közönségdíjasa lettem és még ugyanebben az évben a forradalmian új költészetként aposztrofált slam poetry műfajú írásaimmal megnyertem a Ki Mit Tube online tehetségkutatót. Hagyományos versemmel a Magvető Kiadó verspályázatán lettem 1. helyezett. Tavaly a Kismenőkben tűntem fel, ez a TV2 csatorna saját gyártású tehetséggondozó produkciója volt. A tavalyi évben és idén is megkaptam a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjat, ez lehetővé tette, hogy bejárjam az országot önálló estjeimmel, illetve rendhagyó irodalom órákat tartok az általános- és középiskolákban, ahol a magyar nyelv szépségére, játékosságára próbálom felhívni a figyelmet nyelvi lelemények és szójátékok segítségével. Úgy érzem nagy hatással vagyok a korosztályomra, ezért minden lehetséges eszközt megragadok, hogy továbbítani tudjam nekik az üzenetemet.

Tovább a liter-tura.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2017-05-19 14:00:24

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.