Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Egy csodálatos nagymama – Ayhan Gökhan írása Sárközi Mátyás Margit című kötetéről

Alig telik el úgy év, hogy a több évtizede Londonban élő Sárközi Mátyás író, újságíró ne jelentetne meg új könyvet. Ez nála már hagyomány, és ki más, ha nem az olvasó örül ennek a legjobban. Az idei év sem nélkülözhette a friss Sárközi-regényt: a szerző Margit című könyve Vészi Margit életét dolgozza fel, s jár utána a különleges, életvitelével sokak irigységét kiváltó, egy jó kis csevegésre mindig kapható nagymama pályáját meghatározó fontosabb állomásoknak.

Ahhoz, hogy pontosan elhelyezzük a méltán híres Pesti Napló tulajdonosa, Vészi József lányaként született Vészi Margit alakját a kor kulturális térképén, néhány név érdemel említést: Ady Endre, Molnár Ferenc. Egyik verset írt róla, a másik feleségül vette. Vészi Margittól nem állt távol a művészet, több területen is kipróbálta magát: volt újságíró, író, festőművész, de lényegében mindvégig megmaradt útkeresőnek, akit az élet meseszerű fordulatai és a felfokozott érzelmek vittek előre.

Tovább az olvasat.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-10-10 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.