Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Falcsik Mari: Nincs semmi sehol, csak az a nyomorult kónyi nyár (Modor Bálint – Nagy Gabriella)


Falcsik Mari – Fotó: Máté Péter / Jelenkor

Nekem Isten nem szülő- és nem férfifigura – nem is személy: a szeretet maga, ekként teremtő, nekem így egyértelmű. A szeretet nem evilági dolog, nem emberi tulajdonság, ez egész működéséből és „működtetéséből” nyilvánvaló. Ha kivonod a világból, tönkremegy minden; ha nem vonod ki, nem látod, nem megfogható. – A hónap szerzőjével, Falcsik Marival beszélgettünk.

NG: Itt vagyunk nálad a VIII. kerületben, egy nagyon kellemes lakásban, ami tele van gyönyörű kortárs festményekkel. Egy budai lány hogy talál otthonra a nyócker gangos bérházában?

Ha egy tíz-tizenegy éves fiút is kapsz hirtelen a megtalált pároddal, akkor ki kell gondolni, hogy ti hárman hogy fogtok élni. Ábel akkoriban úgy élt velünk, hogy minden másnap nálunk volt. Kellett egy lakás, olyat kerestünk, ahol szeparált szobája lehet. Aztán kettőnknek akkora könyvtára volt, mint egy megyei – na jó, legalábbis egy tisztességes kisvárosi könyvtár. Meg kellett felezni, hogy beférjen, de így is plafonig érő könyvespolcokat állítottunk mindenhova. A másik: az árak. Egy budai garzon áráért a nyóckerben háromszobás lakást kapsz. Tágas szobák, nagy, napfényes fürdőszoba, a gangon egy olyan sarok, ahol kisebbfajta virágos teraszt csinálhatsz. Az életminőséghez nem kizárólag a tágabb környezet, a szűkebb is fontos.

Tovább a litera.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-09-28 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.