Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Oscar-díjas dán rendező a CineFest díszvendége – Bille August Miskolcra látogat

2019. szeptember 13. és 21. között rendezik meg a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, melynek az egyik idei díszvendége az Oscar-, Golden Globe és Arany Pálma-díjas dán filmrendező, Bille August lesz, aki gazdag munkásságáért életműdíjat is átvesz majd.

Bille August olyan hatalmas nemzetközi elismerést hozó filmek fűződnek mint a Hódító Pelle (1987), az Ingmar Bergman forgatókönyve alapján készült Legjobb szándékok (1992), valamint a világsztárokat felvonultató A nyomorultak (1998 ), és a Kísértetház (1993) című filmek.

A CineFest életműdíját a nyitónapon, szeptember 13-án adják át a dán rendezőnek, majd a fesztivál nyitófilmjeként vetítik A nyomorultak című alkotását. A film Victor Hugol klasszikusa alapján készült Liam Neeson, Geoffrey Rush és Uma Thurman főszereplésével. A nagyszabású történelmi drámát hazánkban annak idején mozikban nem mutatták be, így a hazai közönség végre úgy láthatja a filmet, ahogy azt Bille August eredetileg megálmodta.

Tovább a magyar.film.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-08-15 07:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.