Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Félelem nélkül nincs bátorság” – Al Ghaoui Hesna (Kurcz Orsi)

Manapság nem szabad félni, hiszen nem divat gyengének látszani. A Gázai övezet poklát megjárt egykori haditudósítónő, Al Ghaoui Hesna könyve mégis a félelemről szól. Fel nem ismert és motiváló félelemről, tévhitekről, és emlékekről beszélgettem a Félj bátran című könyv megjelenése apropóján a szerzővel.

– Hogyan jött a könyv ötlete?

– Az egész történet úgy kezdődött, hogy a Halmos Ádám, a Libri Kiadó vezetője felhívott, hogy van-e kedvem leülni, beszélgetni egy könyvötletről. Mikor találkoztunk, sok elképzelés fölmerült. Nekem az első gondolatom az volt, hogy szuper dolog lenne megírni a folytatását a Háborúk földjén-nek, az első könyvemnek, ami inkább egy riportkötet, ami azokról a háborús tudósításokról szól - backstage jelleggel - ahol az elmúlt években jártam. A kötet megjelenése óta azonban már sok más országban is megfordultam, gondoltam, érdekes lehet akkor ezeket is megírni. Végül abban maradtunk, hogy bár fontosak a saját sztorik, próbáljak most meg egy új fogást találni a dolgon, és friss szemszögből megközelíteni a háborús történeteimet. 

Tovább a konyv7.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-05-27 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.