Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Megnyílt a weimari Bauhaus Museum, Adria ízű fagylalt és Bauhaus-kiállítás Isztambulban

 

Az Artmagazin Online felületén hetente egyszer, minden pénteken szemezgetünk az elmúlt időszak legmeghatározóbb, legpoposabb és legszínesebb képzőművészeti, dizájn- és társművészeti híreiből. Előtérbe kerülnek a divat, az építészet, a formatervezés, az urbanisztika vagy az aukciók eredményei, legfrissebb történései mind nemzetközi, mind hazai fronton.

Megnyitott a weimari Bauhaus múzeum: a várost a konzervatív erők miatt elhagyó iskolának 100 évvel weimari alapítása után állítottak emléket múzeum formájában. Dessau, ahova a radikális szemléletű iskola 1925-ben elköltözni kényszerült Weimarból, a mai napig büszke fehér stúdióépületeire, amelyeket az alapító, Walter Gropius tervezett. Berlin, ahova az iskola 1932-ben költözött, a szintén Gropius által tervezett Bauhaus Archive intézményével emlékezik a művészettörténetileg kiemelkedően fontos Bauhaus törekvéseire. Persze a centenárium alkalmából jelenleg mindkét említett épületcsoport (csúszásban lévő) felújítás alatt áll.

Tovább az artmagazin.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-05-20 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.