Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A soha nem szűnő nyomvonal: 83 éves Bodor Ádám (Lakner Dávid)

Tudjuk jól, ha sítalpakon járjuk az erdőt, nyomainkon többször végighaladva megkeményedik alattunk a hó. Néha kiolvad, néha megfagy, de a nyár beköszöntéig ott marad. Már amelyik: akad viszont olyan nyomvonal, amelyik nem tűnik el soha.

A Sinistra körzetből vett tudás persze az újdonság erejével hathat többünk számára, hiszen nemcsak a Baba Rotunda-hágó felől nem jártuk be az említett körzetet, de hasonló túrára sem igen vállalkoztunk még. Ez persze csak a kisebbik dolog, hol van ez még attól, hogy elszenesedett emberi maradványok között sem kezdtünk falatozni, mintha csak ez volna az élet mindennapos rendje.
Az iszonyatos tapasztalások szinte természetesnek tűnnek fel Bodor Ádám regényében, mi pedig egyre kapkodjuk a fejünket, és már áhítozunk arra, hogy az orwelli szégyenszobában ránk fenekedő patkányok képe a maga borzalmában legyen megfestve. Csak ne ily halált adj énnekem!
  
  

Megjelent: 2019-03-20 10:37:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.