Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Egyszer majd kiderül, hogy egy világméretű összeesküvés főtitkára” – Medve Zsuzsi, képzőművész (Nagy Gergely)

Ostástka nem nő és nem férfi, nem állat és nem ember. Egy lény. Medve Zsuzsi képzőművész teremtménye. Nyolc éve jelenik meg naponta háromszor a neten. És már a galériákban is. Ideje volt, hogy beszélgessünk róla.
Üres órák kreatív elütésének indult, évek óta tartó művészeti projekt lett belőle. Közben pedig mégis megmaradt spontán, személyes megnyilvánulások sorozatának, egy alkotó rajzos kommentjeinek, reflexióinak. Nem akar többet, mint létezni és jelen lenni. Ostástka lapszéli rajz volt, átlépett a netre, Facebook oldala egyre népszerűbb lett, követői akadtak, tábora, sőt elszánt hívei. Itthon és külföldön. Naponta háromszor jelentkezik, reggel, délben, este, olyan ritmusban, ahogy mindannyian élünk. Elkerülhetetlenné vált a merchandising: Ostástka megjelent bögrén, táskán és pólón. De nem indult el a kommercializálódás útján, megmaradt kissé nyers, öntörvényű alaknak, aki tényleg azt tesz és mond, amit csak akar. Újabban a kiállítótermek felé mozdult tovább. Akarat és képzet című kiállítása (tényleg: az övé, vagy Medve Zsuzsié?) nemrég zárult az Óbudai Társaskör Galériában, itt látható volt az egész elmúlt nyolc év, a műhelyfolyamat, ahogy Ostástka kinőtte magát, de korábban megjelent már az egri Kepes Központban és a pesti Liget Galériában is. Itt volt hát az ideje, hogy megkérdezzük Medve Zsuzsit, mi ez az egész?
  
  

Megjelent: 2019-03-05 05:34:02

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.