Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Az a nap a tengerparton – kritika (Hujbi)

 

 

Elbaltázott nászéjszaka

A kortárs brit irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjának tartott Ian McEwan első alkalommal írt forgatókönyvet saját regényéből, Dominic Cooke első alkalommal rendezett egészestés filmet és a cselekményt tekintve a főszereplő friss házasoknak is ez lesz az első alkalom.

1962-t írunk, Florence (Saoirse Ronan) és Edward (Billy Howle) egy tengerparti szállodában a nászéjszakájukra készülnek. A lánynak ez lesz az első alkalom, a fiúról ennyire egyértelműen ez nem derül ki, de azért sejthető. Florence jómódú családból származik, apja egy elektronikai gyár tulajdonosa, zenét tanul és szabadidejében a nukleáris fegyverek elterjedése ellen tüntet. Edward egy vidéki iskolaigazgató fia, akinek édesanyja egy buta baleset miatt maradandó agykárosodást szenvedett, ezért gyakran mutatkozik teljesen pucéran és előszeretettel elemezgeti híres festők műveit (ez korábbi szenvedélyéből maradt meg). Annyira más körökben mozognak, hogy találkozniuk sem lett volna szabad, de ha már így alakult, akkor egymásba szeretnek és házasságot kötnek, amit a szülőkön is sikerül keresztül vinniük. Aztán egyszer csak ott vannak ők ketten egymásnak és hirtelen előjön minden, ami befolyással bírhat az este kimenetelére.

Tovább a hetediksor.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-02-22 07:09:09

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.