Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Simon Adri recenziója Csillag Tamás: Megtalált ország című kötetéről

 

 

 

 

Csillag Tamás: Megtalált ország
(Magyar Napló Kiadó, 2018)

 

Országra, hazára találni kivételes kegyelem egy ember életében akkor, ha ezt a hazát a nyelv által, a versben leli, teremti meg.  Csillag Tamást nem találjuk az irodalmi élet sűrűjében, nevével nem gyakran találkozunk a folyóiratok és irodalmi portálok forgószínpadán. Ez az idén harmincéves, Gyulán született fiatalember a „körön” kívül állók újszerűségét, friss levegőjét hozza magával, a meglepetés lendületével. Mentes a kortárs költőket olykor gúzsba kötő kényszerektől, mondandóját nem méricskéli a szakmaiság vagy éppen a kultúrpolitika patikamérlegén, nem korlátozzák ilyen-olyan kötelezettségek. Verseiben felszabadultan, őszintén tárja elénk legbensőbb gondolatait, érzéseit – rímekben és szabad versekben egyaránt.

Csillag Tamás bemutatkozó kötete, ahogy azt a címe is sugallja, egy útkeresés története. Egy férfi bolyongása Európában, hazakeresése Magyarországon – és önnön életében, lelke tartományaiban. A versek feszesen követik egymást, összesen hat, egyenként tíz versből álló ciklusba rendezve; valamennyi fejezet egy-egy életkorral és az annak megfelelő élethelyzetekkel foglalkozik. Az útkeresés végén, a záró szakaszban már a férj, a családapa szól hozzánk a beteljesült szerelem örömével, a megtalált országból.

 

  
  

Megjelent: 2018-10-24 05:22:18

 

Simon Adri (1974) költő, a Veranda Művészeti Csoport alapító tagja.

A Holdkatlan Szépirodalmi és Művészeti Folyóirat szerkesztője.

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.