Videó

A Ma7 csatorna videója




Keresés a honlapon:


Zápor György: Kérdőív (7. részlet)

 

Szerinted mindennapos esemény, hogy a HÉV-re várva, egy eperfa kertből kihajló ágai alatt három ellenőrformájú ember egy kóbor kutyát etet a magukkal hozott felvágottal?


A kutya mohón kap a húsért, a szájában egy-egy falattal elrohan, majd néhány méter után megtorpan, és a fejét ide-oda kapva lenyeli a finomságot. A három ember közben újabb szeleteket húz elő a csomagolópapírból, a várakozó utasokat is etetni kezdik, akik kenyeret kotornak elő táskájukból, és megkérik a húsosztókat, hogy arra helyezzék a felvágott darabokat, és mikor ez megtörténik, ki-ki vérmérséklete szerint nekilát a potyán kapott reggelinek. A kutya közben elképedve figyeli, hogy az az étel, amit ő jogos járandóságának gondolt, mind az utolsó falatig, az ott sorakozók álkapcsai között tűnik el. Hamarosan azonban az elképedése haragra vált, és egy hirtelen elhatározástól vezérelve az eperfa néhány lehullott gyümölcsét szájában összegyűjtve a megálló közepére fut, az aszfaltra ejti az epreket, és mancsával szétpasszírozva azokat, a kicsorgó lé segítségével felírja a peronra, hogy "JÓ LESZ VIGYÁZNI! EZEK ELLENŐRÖK.", mire az utazók hirtelen zsebre vágják a maradékot, és úgy tesznek, mintha eddig csak rágógumival edzették volna az arcukat. A lelepleződött ellenőrök, pedig megszégyenülten átballagnak a buszmegállóba, miközben a várakozók titkon egy-egy falatot húznak elő, és köhögést mímelve a szájukba helyezik azt.

 

  
  

Megjelent: 2016-12-05 17:00:38

 

Zápor György (Karcag, 1970 – Budapest, 2010) költő, író

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.