Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Csengődi Péter: Bűnügyi hírek

 

I.

 

Budatrehányban egy férfi a helyi ruhaboltban símaszkot vásárolt, fizetés után felvette azt, pisztolyt rántott, és eltulajdonította az aznapi bevételt. A rendőrség ismeretlen elkövető ellen indított eljárást, személyleírás nem készült.

 

II.

 

A rendőrség a hét elején ütött rajta házában K. P. alfari lakosra, akit a nagy csavarodi gyémántrablás végrehajtásával vádolnak. A gyanúsítottat ugyan elfogták, de végül tisztázatlan körülmények között az ablakon át megszökött. A részletekről szerettük volna kérdezni az akciót levezénylő Kéksárga Tibor rendőrhadnagyot, de nem nyitott ajtót, hiába kerestük frissen vásárolt villájában.

 

III.

 

Elfogató parancsot hirdettek Konzekvens Lajos rendőrkapitány ellen korrupció és visszaélés vádjával, akin mondnoki lakásán készültek rajtaütni. Az akciót vezető Konzekvens Lajos rendőrkapitány elmondta, hogy a behatolás zökkenőmentesen megtörtént, a lakás viszont üres volt, a gyanúsított hollétére utaló nyomot nem találtak.

 

IV.

 

Jézus Krisztus urunk második eljövetele alkalmával egy világkörüli út során százezreket gyógyított meg. A Magyar Orvosi Szövetség pert indított a megváltóval szemben, mert engedély nélkül praktizált, és hálapénzt fogadott el étel és ruha formájában.

 

V.

 

Egy dunabütyki házba tört be pénteken reggel K. N. Lajos, ahol kipakolás közben ráborult a hálószobai szekrény. A megyei bíróság ítélete szerint a történtek munkahelyi balesetnek számítanak, ezért a kórházi kezelés költségét a ház tulajdonosának kell fedeznie.

– Érdemes a jövőben az ajtók, jól megközelíthető ablakok mellé, sötétben is belátható helyre védőkesztyűt és munkavédelmi sisakot kitenni a besurranók számára, hogy az ilyen eseteket megelőzhessük – nyilatkozott a körzeti rendőrkapitány.

 

VI.

 

Elfogták a szelfis rablót, jelentették az alfari rendőrörsről. B. P. feltáji lakos arról híresült el, hogy bankrablás közben levette a maszkját, és lefotózta magát, ahogy fegyverét a pénztáros nőnek szegezi. Arról nem tudott, hogy telefonja automatikus feltöltötte a képet egy nyilvános tárhelyre, ami a következő napokban több közösségi hálót is bejárt, így a nyomozók azonnal be tudták azonosítani a tettest. A rendőrség kéri Magyarország lakosait, hogy a következő hat hónapban ne csatlakozzanak az internetre, hogy B. P. személyazonosságára ne derüljön fény a jogerős bírósági ítéletig. 

 

VII.

 

Negyven évet töltött fegyházban H. J. börtönőr. Nyugdíjba vonulása napján legényfogó levessel, rablóhússal és rácsos süteménnyel köszöntötték az intézmény dolgozói. 

 

VIII.

 

Tíz év szabadságvesztésre ítélték El Magnifico-t, a nagy szabadulóművészt, aki azt nyilatkozta stábunknak, hogy ez lesz élete fő műve.

  
  

Megjelent: 2015-12-19 17:00:00

 

Csengődi Péter (1983) szoftverfejlesztő, író, költő, a Veranda Művészeti Csoport alapító tagja

A Holdkatlan Szépirodalmi és Művészeti Folyóirat egyik alapítója.

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.