Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Kertész Dániel: A daru

 

Hófehérke a Héttörpe házában lakott. Egész nap nem csinált semmit, unatkozott. Unatkozni viszont csak a buta ember szokott, ő meg nem volt buta. Olyannyira nem volt buta, hogy elhatározta, dolgozni fog. Gyerekkora óta szerette a darukat nézegetni és ha nem látott egyet sem, akkor elképzelte őket. Hófehérke ezért toronydaru-kezelő iskolába iratkozott be. Szorgalmasan tanult, így a végén nagyon jól vizsgázott és világ legszebb toronydarusa lett belőle. De hiába volt a legszebb és a legügyesebb, munkát mégsem talált.

Héttörpe a bányában dolgozott, viszont a bánya egyszer csak elfogyott, bezárták, megszűnt létezni. Héttörpe munka nélkül maradt. Hófehérke és Héttörpe együtt szomorkodott otthon. Nem dolgoztak, ezért nem volt pénzük még annyi sem, hogy fagyit vehessenek. Nos, így szomorkodtak, szomorkodtak, mígnem Hófehérkének pompás ötlete támadt. Alapítsunk céget! – javasolta. Legyen a nevünk ezek után Hófehérke & Héttörpe Corporation. Csináljuk ezután azt, amihez nagyon értünk és szeretjük is csinálni! Így lett. Héttörpe kiásta a földből a dolgokat, Hófehérke pedig felemelte magasra azt a daruval.

A cég nagyon sikeressé vált, rengeteget tudtak dolgozni. Az emberek csodálattal nézték az ásást és az emelést, ezért sok pénzt adtak nekik. Fagylaltra jutott bőven, de még Győri édes kekszet, linzerkarikát, csokitortát és Cappyt is tudtak venni a boltban.
Héttörpét büszkeség töltötte el, mert Hófehérke a kezével hatalmas darut tudott irányítani. Felnézett rá, hiszen nemcsak hogy magas volt Hófehérke, hanem a 25 méteres toronydaru tetején dolgozó csodálatos lány így még magasabbnak tűnt számára. Héttörpe hirtelen szerelmes lett és amint lemászott Hófehérke a toronydaru tetejéről megkérte, hogy legyen a felesége. Hófehérke nagyon boldog lett, mert titkosan szerelmes volt Héttörpébe, csak eddig még nem merte neki megmondani ezt.

Szóval, Hófehérke nagyon boldog lett, viszont azt kérte Héttörpétől, inkább ne házasodjanak össze, mert a házasságosok később már nem szeretik egymást és ezért elválnak. Ha meg gyerekük van, az szomorú lesz, mert a szülei veszekszenek, végül nem mind laknak együtt vele. A házasság megöli a szerelmet és az nem jó, ellenben a szerelem megöli a házasságot és az jó. A gyerek azt szereti, ha a felnőttek szerelmesek egymásba, mert a szerelem a legjobb dolog a világon. Meg a toronydaruk.

  
  

Megjelent: 2015-08-29 16:00:00

 

Kertész Dániel képzőművész

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.